Parking jak nowy

Parking pomiędzy ulicą Bałtycką  i piętrowym budynkiem handlowo-usługowym został zmodernizowany. Zadanie realizowane było w oparciu o Bydgoski Budżet Obywatelski.
Zadanie na Bartodziejach  polegało na przebudowie nawierzchni na placu pomiędzy pawilonem handlowo-usługowym a ulica Bałtycką.

Funkcjonuje tam kilkadziesiąt miejsc postojowych. Nawierzchnia jest wyłożona kostką betonową.

Wymienione zostały m.in. krawężniki, podbudowa jak i cała nawierzchnia. Wyremontowane zostały również przylegające fragmenty chodników i uporządkowany został teren.
Przedsięwzięcie do realizacji  trafiło dzięki Bydgoskiemu Budżetowi Obywatelskiemu.

W ubiegłym roku pomysł zdobył ponad pół tysiąca głosów bydgoszczan i zajął pierwsze miejsce na liście najważniejszych zadań na Bartodziejach. Na jego realizację miasto zagwarantowało około 250 tysięcy złotych. Prace zakończą się w listopadzie.

Parking jak nowy Parking jak nowy Reviewed by Miasto Bydgoszcz on 12:22 Rating: 5

Brak komentarzy:

Zapraszamy do komentowania i uprzejmie prosimy o zachowanie kultury wypowiedzi. Komentarze mogą, ale nie muszą wpłynąć na decyzję autora projektu o jego edycji.

Dodaj komentarz

Obsługiwane przez usługę Blogger.